Václav má svátek

Sváteční menu:


Itachiho pikantní kuřecí kousky se slaninou a omáčkou Srirach


SUROVINY:
4 kuřecí prsa, ½ hrnku sluneč. oleje, 2 lžíce limet. šťávy, 2 lžíce omáčky Sriracha, 450 g slaniny, 1 hrnek třt. cukru.
POSTUP:
Smíchej olej, limetkovou šťávu a Srirachu v sáčku. Nakrájej maso na 3 cm kousky, vlož do sáčku k marinádě a promíchej. Sáček dej na 1 hod. do lednice. Nakrájej slaninu na proužky. Do proužku zabal maso. Zafixuj párátkem. Závitky obal v hnědém cukru a vyskládej na plech s pečícím papírem. Upeč při 180°C cca 30 min. Pak pootevři dvířka trouby a peč, dokud nebude slanina křupavá. Průběžně otáčej.
Zdroj: fresh.iprima.cz

Hezký svátek!!! Nech si chutnat!!!


Káva s whisky - nápoj, který stoprocentně zahřeje


SUROVINY:
1 lžíce kakaa, 5 lžic smetany, 200 ml horké kávy espresso, 2 lžíce mátového likéru, 3 lžíce whisky. Dokončení: 1 ks rozšlehaného bílku, 1 lžíce kakaa.
POSTUP:
Okraj skleničky namoč ve vodě, obal v kakau. Smetanu zahřej, přidej kakao, našlehej metličkou. Horkou kávu nalij do sklenice, přidej likér, whisky, lehce promíchej a přidej smetanu s kakaem. Hned podávej.  
Zdroj: Prostřeno.cz

Hezký svátek!!! Nech si chutnat!!!


Super ořechový rýžový dort


SUROVINY:
50 g vlaš. ořechů mletých na jemno, 230 g mrkve, 70 g rýžové mouky, 3 vejce, 4 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jedlé sody, špetka soli.
Krém: 250 g měk. tvarohu, 2 lžíce araš. másla, 50 g vlaš. ořechů, 2 lžíce medu.

POSTUP:
Vyšlehej vejce s medem, přidej šťávu z citronu a nastrouhanou mrkev. Smíchej mouku, mleté ořechy, jedlou sodu, sůl a postupně přisyp do mísy s vejci. Upeč při 170°C 25 min na suchou špejli. Mezitím připrav krém z uvedených surovin a natři jím vychladlý korpus. Ozdob a dej ztuhnout do lednice. 
Zdroj: Daybyme

Hezký svátek!!! Nech si chutnat!!!