Svátek Matek


Nepečený zebra dort


SUROVINY:
100 g bílé čokolády, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.
Na korpus: 100 g čokolády na vaření, 200 g máslových sušenek, 50 g másla.
Na náplň: 250 g měkkého tučného tvarohu, 200 g bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 50 g moučkového cukru, 10 g želatiny, 80 ml vody, kokos na zdobení.


POSTUP:
Bílou čokoládu rozpusť a smíchej s polovinou horké smetany. Stejně připrav i hořkou čokoládu. Dej do chladničky odležet do druhého dne. Čokoládu rozpusť a smíchej s nadrcenými sušenkami a máslem. Hmotu rozetři do formy vymazané olejem a vysypané moučkovým cukrem. Ulož do chladničky ztuhnout. Tvaroh smíchej s jogurtem a oběma cukry. Želatinu namoč do vody a nech nabobtnat. Zahřej a vmíchej do náplně. Do 1 náplně dej šlehačku s bílou čokoládou. Do zbytku vmíchej šlehačku s hořkou čokoládou. Do formy střídavě lij sběračku bílé náplně a sběračku čokoládové náplně. Dort ulož ztuhnout a pak ozdob kokosem.
Zdroj: iDnes.cz

Nech si chutnat!!!


Kytice jedlých tulipánů


SUROVINY:
Sýr Eidam 50 g, Lučina 150 g, Sůl, Pepř, Rajčata cherry 12 ks, Pažitka čerstvá.

POSTUP:
Sýr nastrouhej a promíchej s lučinou. Osol a opepři. Pomazánku přendej do cukrářského sáčku. Cherry rajčata nařízni na špičce do kříže a lžičkou opatrně vydlabej dužinu. Vnitřky naplň sýrovou pomazánkou. Plněná rajčata naaranžuj na talíř a ke každému přidej po jednom stonku pažitky.
Zdroj: Albert

Nech si chutnat!!!