Bílková poleva
SUROVINY:
160 g moučkového cukru, 1 bílek (30 g), lžičku citronové šťávy, špetka bramborového škrobu.
POSTUP:
Moučkový cukr dvakrát přesej přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neproseješ, bude se ucpávat zdobící trubička).
Přidej bílek a pár kapek přecezené citronové šťávy a míchej vařečkou tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva (trvá to asi 15 minut).
Je velmi důležité polevu třít ručně vařečkou. Je to sice trochu náročnější a delší, ale při šlehání elektrickým šlehačem v ní bude moc vzduchu, neuděláš s ní krásně tenké linky, a navíc se bude na cukroví drolit.
Pokud je poleva moc hustá, přidej ještě pár kapek citronové šťávy. Pokud je naopak moc řídká, přidej škrob.
Že je poleva hustá tak akorát, poznáš tak, že ji nabereš na lžičku, a když ji otočíš dnem vzhůru, poleva na ní bude držet.
Zdroj: LivingIprima