Kakaový dekor


Jak na kakaový dekor


SUROVINY:
světlé perníkové těsto, kakao, voda, vajíčko na potření. Dále vykrajovátka, šablony (stencils), štětec.

POSTUP:
Připrav světlé perníkové těsto bez použití kakaa. Těsto vyválej a na povrchu lehce pomouči, aby se šablona nelepila a šla snadno sundat. Přilož šablonu, výseky lehce potři vodou a pomocí suchého štětce nanes do výseků kakao. Přebytečný prášek odfoukni, odstraň šablonu a vykroj tvar vykrajovátkem. Upeč jako obvykle. Po upečení opatrně potři rozšlehaným vajíčkem. Napřed jen lehce pokapej malou vrstvičkou vajíčka, aby se kakao nerozmazalo. Po chvilce perníček opatrně přetři, počkejte ještě chvilku a znovu přetři vajíčkem.
Zdroj: Eta.cz

Nech si chutnat!!!