SUROVINY:
Vysokoprocentní čokoláda, kokosový olej.
POSTUP:
Celé kouzlo zdobení spočívá v tabulce kvalitní čokolády, kterou rozpustíš nad párou s trochou kokosového oleje nebo másla.
Vznikne dokonalá čokoládová poleva, kterou můžeš perníčky zdobit hned několika způsoby:
Namáčení perníčků do čokoládové polevy
Do připravené polevy namoč upečené celé perníčky nebo jen jejich polovinu. Poté nech ztuhnout na pečicím papíře.Polévání perníčků polevou
Pomocí plochého nože roztírej polevu od středu perníčků k jejich okrajům. Stejně dobře můžeš využít také štětec. Nech ztuhnout v chladu.Čokoládové cákance
Pomocí zdobicího sáčku s tenkou špičkou nebo kornoutku z pečicího papíru nakresli stejnoměrné cákance. Do sáčku nalévej vlažnou čokoládovou polevu, ne horkou. Nerovnoměrných cákanců docílíš pomocí lžíce.Prolínání polev
Perníček potři jednou barvou a druhou udělej drobné vzory jako tečky, čárky, které pak pomocí špejle či jehlicí protahuj do nových vzorů :-)
Zdroj obrázku: iDnes.cz