SUROVINY:
1 vejce + 1 vejce na potření, 60 g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 60 g másla, 30 g kvalitní nastrouhané čokolády s 80% obsahem kakaa, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 balíčku prášku do perníku.
POSTUP:
V míse rozšlehej vejce s cukrem do běla, přidej med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchej mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisyp do již vzniklé směsi. Vypracuj hladké těsto, které pak rozválej do plátu o tloušťce cca půl centimetru. Vykrajuj perníčky a dávej je na plech vyložený pečicím papírem. Peč v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 5 minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potři rozšlehaným vejcem.
Zdroj: domácí
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
1 vejce, 60 g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 60 g másla, 30 g kvalitní nastrouhané čokolády s 80% obsahem kakaa, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 balíčku prášku do perníku.
POSTUP:
V míse rozšlehej vejce s cukrem do běla, přidej med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchej mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisyp do již vzniklé směsi.
Vypracuj hladké těsto, které pak rozválej do plátu o tloušťce cca půl centimetru. Vykrajuj perníčky a dávej je na plech vyložený pečicím papírem. Potři povidly (možno použít cukrářský sáček).
Přikryj náplň dalším perníčkem. Peč v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 5 minut. Ihned po vytažení z trouby perníčky přelij čokoládovou polevou.
Zdroj obrázku: TopRecepty.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
150 g másla, 200 g třtinového cukru, 50 g medu, lžička mletého zázvoru, lžička mletého hřebíčku, lžíce skořice, lžička kardamomu, 1/2 lžičky jedlé sody, 400 g hladké mouky.
POSTUP:
Změklé máslo utři s cukrem, medem a 100 ml vody do pěny. Vmíchej směs koření, sodu a mouku. Vypracuj těsto, zabal do folie a ulož na 24 hodin do chladničky.
Po odležení krátce propracuj a rozválej na plát silný 3 mm a vykrájej kolečka o průměru 4 cm. Rozlož na plechy vyložené pečicím papírem.
Peč ve vyhřáté troubě na 200°C asi 5 minut. Pozor perníčky se snadno připálí. Po upečení nech vychladnout na plechu.
Zdroj obrázku: iDnes.cz
Nech si chutnat!!!