SUROVINY:
Balení dle potřeby Pizza těsto domácí nebo koupené (obdélník na plech), olivový olej, oblíbené koření.
POSTUP:
Pokud máš těsto v plátu, tak jej nakrájej na pruhy. Pokud máš těsto domácí, udělej z něj hady.
Proužek/hada namotej na klacek. S mezerami či překrývající se kraje.
Stiskni konce, ty se mají tendenci rozmotávat.
Můžeš hada potřít olejem a posypat oblíbeným kořením.
Teď hada postupně opékej na ohni. Otáčej, nespal to. Můžeš postupně ochutnávat dřív upečenou špičku.
Zdroj: minniemalistka.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
Pažitka čerstvá 1 hrst, Krémový čerstvý sýr 220 g, Sůl, Pepř, Bageta francouzská 1 ks, Směs čerstvých bylinek a jedlých květů, Mák nemletý.
POSTUP:
Smíchej sýr s pažitkou, osol a opepři. Bagetku nakrájej na plátky, namaž pomazánkou a ozdob bylinkami, kvítky a mákem. Ihned podávej.
Zdroj: Albert
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
4 ks bílek, 220 g krupicový cukr, 1 lžičku vinný ocet bílý, potravinářské barvivo růžové a zelené, cukr obarvený dorůžova a dozelena (lze nahradit kokosem), cukrové perličky.
POSTUP:
Troubu předehřej na 120°C. Bílky v misce ušlehej ručním elektrickým šlehačem téměř dotuha.
Postupně přidávej cukr a ocet a šlehej na lesklý sníh.
Základ na pusinky rozděl na dvě poloviny. Jednu obarvi do světlerůžova, druhou do světlezelena.
Pak obě přendej do cukrářských sáčků se zdobicím nástavcem a krouživým pohybem vytvoř rovnou na plech potažený pečicím papírem malé housenky.
Ze stříbrných kuliček udělej oči, posyp cukrem nebo kokosem a peč 25 minut. Vypni troubu a pusinky nech ještě následujícíh 30 minut uvnitř, aby zkřehly.
Zdroj: ApetitOnline
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
400 g hovězí maso mleté, 4 ks jarní cibulka zelená a nasekané, 1 PL petrželka nasekané, 2 PL BBQ omáčka, sůl mořská, pepř čerstvě mletý, 30 ks těsto wonton, 1 ks vejce, 80 g majonéza
POSTUP:
Troubu předehřejt na 180°C. Mleté maso, cibulky, petrželku, barbecue omáčku, sůl a pepř dobře promíchej v míse.
Pak směs rozděl pomocí lžičky na placičky. Okraje potři namočeným prstem a přimáčkni k sobě.
Kukly deje na plech vyložený pečicím papírem, potřete vajíčkem a pečte 20 minut dozlatova.
Majonézu a rajčatovou šťávu promíchej v misce. Podávej ke kuklám.
Zdroj: ApetitOnline
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
220 ml mléko, 125 g mouka pšeničná hladká, 15 g máslo (rozpuštěné, zchladlé), 2 ks vejce, rostlinný olej, džem na namazání (jahodový, ostružinový, meruňkový), ovoce podle chuti (jahody, banán, kanadské borůvky).
POSTUP:
Do jedné misky nalij mléko a prosej do něj mouku, dobře zamíchej. V druhé misce smíchej máslo s vejci a obě směsi spoj dohromady.
Neche těsto 15 minut odpočinout. Lehce vymaž pánev olejem, na dobře rozehřátou pánev pak nalij těsto a opeč po obou stranách.
Palačinky namaž džemem a zaroluj, nakrájej na 3 cm kolečka, na špejli pak střídavě napichuj palačinky s různými náplněmi a ovoce.
Zdroj: ApetitOnline
Nech si chutnat!!!