Jarní snídaně a svačinky


Mrkvovo-jablečné bábovičky


SUROVINY:
2 jablka, 2 mrkve, 100 g jemných ovesných vloček, 100 g pohankové mouky, 100 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 3 vejce, med, 2 lžičky prášku do pečiva, skořice, hrst nasekaných ořechů.

POSTUP:
Jablka a mrkev očisti a nastrouhej nahrubo. Přidej ostatní suroviny a vše promíchmej. Hotovým těstem naplň formu na mini bábovky/muffiny předem vymazanou Herou. Peč v troubě vyhřáté na 190°C cca 25-30 minut.
Zdroj: Cookingwithsusa.blogspot.com

Nech si chutnat!!!


Kakaový perník s hruškami


SUROVINY:
200 g jemně mleté pohankové mouky, vejce, 80 ml oleje, 3/4 balení kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce kakaa, 200 ml rostlinného mléka, 3 lžíce kokosového cukru nebo medu, 3 středně velké hrušky, Hear na vymazání, 3 lžíce mouky nebo strouhanky na obalení hrušek.

POSTUP:
Mouku vsyp do mísy spolu s kypřícím práškem, promíchej. Přidej šechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšlehej vláčné těsto a vlij ho do Herou vymazané formy. Hrušky oloupej, zbav jadřinců a nakrájej je na větší kousky. Kousky hrušek obal v mouce/strouhance, aby při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami se poklade vršek těsta. Peč v troubě vyhřáté na 180°C cca 25-30 minut.
Zdroj: Cookingwithsusa.blogspot.com

Nech si chutnat!!!


Ovesné bagely s tvarohem


SUROVINY:
Ingredience na 2 ks: 120 g jemných ovesných vloček, 150 g měkkého tvarohu, ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva, Větší špetka soli, hrst slunečnicových semínek + na obalení.
K obložení: tvaroh, ředkvičky, okurka, koření např. Dukkah (směs: lískové oříšky, sezam, fenykl, máta, cumin a koriandr) a čerstvé lístky dobromysli.


POSTUP:
Ovesné vločky v mixéru rozmixuj najemno. V míse smíchej s tvarohem, kypřicím práškem a solí. Těsto dobře propracuj. Rozděl na 2 poloviny. Z každé vytvaruj plochý bochánek. Uprostřed udělej prstem otvor. Vrchní stranu překlop na talířek se semínky, lehce přitiskni, znovu obrať a polož na plech vyložený pečicím papírem. Totéž udělej s druhým bagelem. Peč při 180°C 23 – 25 minut. Po upečení nech vychladnout.
Zdroj: Zdravezivena.cz

Nech si chutnat!!!


Snídaňový quiche z tortilly


SUROVINY:
Na dvě porce: 2 tortilly, 4 vajíčka, 200 g cottage, 2 hrstky špenátu/kopřiv/petrželky, 6 cherry rajčat, sůl, pepř, 100 g nastrouhaného sýra (cheddar, gouda nebo mozzarella), pažitku.

POSTUP:
Tortillu dej do zapékací misky. Troubu si rozpál na 175°C. Do tortilly dej nakrájená rajčata a kadeřávek/špenát. V misce si prošlehej vajíčka s cottage a zalij tím tortillu. Přidej nastrouhaný sýr a dej na 20 minut péct do trouby. Před podáváním tortillu posyp nakrájenou pažitkou.
Zdroj: Naskokvkuchyni.cz

Nech si chutnat!!!


Mrkvová bábovka s pomerančem


SUROVINY:
3 vejce, 180 g kokosového/třtinového cukru, 250 g měkkého polotučného tvarohu, lžíce nastrouhané kůry z pomeranče, 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 70 g mletých ořechů, 300 g celozrnné mouky, kypřicí prášek do pečiva, sůl, 200 g najemno nastrouhané mrkve, Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, Pomerančová čokoláda na polití, ořechy na posypání.

POSTUP:
Vejce prošlehej s cukrem. Do mísy přidej tvaroh, nastrouhanou kůru a pomerančovou šťávu. Dobře promíchej, aby se ingredience propojily. Ve vedlejší míse smíchej najemno umleté ořechy, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Suchou směs vmíchej do té tvarohové. Nakonec vmíchej i nastrouhanou mrkev. Bábovkovou formu vytři tukem a vysyp hrubou moukou. Těsto nalij do formy. Peč při 180°C 55 minut. Po upečení nech chladnout a ještě vlažnou překlop na talíř. Čokoládu rozpusť ve vodní lázni a bábovku jí přelij. Posypej nasekanými ořechy. Jako ozdobu lze použít proužky pomerančové kůry.
Zdroj: Zdravezivena.cz

Nech si chutnat!!!


Bylinková omeleta s granolou


SUROVINY:
Na omeletu: 4 vejce, 70 g mozzarelly, lžička másla, hrst nasekaných bylinek (např. petrželka, tymián), sůl, pepř.
Na slanou granolu: hrst směsi oříšků a semínek (např. lískové oříšky, pistácie a sezam), špetka soli, několik kapek olivového oleje
K podávání: oblíbené pečivo, okurka, cherry rajčata.


POSTUP:
Do misky si dej vejce, osol a opepři podle chuti a vše pomocí vidličky prošlehej. Na pánev dej lžíci másla a nech pánev na střední plamen rozpálit. Mozzarellu nakrájej na malé kostičky a vhoď do vajíček. Přidej najemno nasekané bylinky. Vajíčka vylij na pánev a několikrát je pomocí dřevěné vařečky stáhni do středu. Poté nech omeletu hezky dodělat. Omeletu přehni napůl nebo zaroluj pomocí dřevěné špachtle. Přendej na talíř. Na pánev dej několik kapek olivového oleje, nasekané oříšky a semínka, sůl a zlehka vše do zlatova orestuj. Hotovou omeletu posyp oříšky a servíruj s okurkou, cherry rajčátky a pečivem.
Zdroj: Naskokvkuchyni.cz

Nech si chutnat!!!


Špenátové košíčky se šunkou


SUROVINY:
200 g Šunka, 1 ks Cibule žlutá, 130 g Špenát, vejce 6 ks M, 1 balení Přírodní sýr Philadelfia/mascarpone, větší špetka mořské soli, špetka pepře čtyř barev, 3 stroužky Česneku, 3 snítky Čerstvé oregáno, 50 g strouhaný sýr, 1 balení Listové těsto čerstvé, Olivový olej extra panenský

POSTUP:
Šunku nakrájej na malé kostičky. Rozpal olej na pánvi a šunku spolu s cibulí nakrájenou najemno orestuj dozlatova. Mezitím si nakrájej špenát na proužky. Pánev sundej z plotny a do ještě teplé pánve zamíchej nakrájený špenát, který nech mírně zavadnout. Poté nech zchladnout. Mezitím si v misce vidličkou smíchej vejce spolu s čerstvým sýrem. Přidej sůl, pepř, lisovaný česnek a najemno nasekané oregano. Do promíchané směsi přidej najemno nastrouhaný parmezán. Hotovou směs smíchej s restovanou šunkou a špenátem. Rozpal troubu na 190°C. Z vyváleného listového těsta vykroj cca 18 čtverců. Do vymazaného plechu na muffiny opatrně přendej čtverce a naplň náplní. Volné rohy čtverců přiklop přes náplň. Pro výsledný efekt rohy nespojuj, jen je nech přiklopené přes náplň. Vlož do trouby a peč dozlatova cca 20 minut.
Zdroj: Billa.cz

Nech si chutnat!!!