Večeře období Samhainu


Barevný gratin se slaninou


SUROVINY:
600g brambor, 150g červené řepy, 200g batátů, 200g celeru, 150ml smetany ke šlehání, 1 PL hořčice, stroužek česneku, sůl a pepř, 200g slaniny, snítka rozmarýnu

POSTUP:
Brambory a všechnu zeleninu oloupej a nakrájej na tenké plátky. Naskládej rovnoměrně do zapékací mísy. Smetanu prošlehej s hořčicí, utřeným česnekem, solí a pepřem a zalij jimi zeleninu. Navrch nasyp na kostičky nakrájenou slaninu a rozmarýn a zapékej v troubě na 190°C 40 minut dozlatova.
Zdroj: svasniprojidlo.cz

Nech si chutnat!!!


Pečené hrušky


SUROVINY:
4 hrušky, 2 PL Hery, 50ml javorového sirupu, rozmarýn, 500ml vanilkové zmrzliny.

POSTUP:
Hrušky podélně rozkroj napůl a odstraň jádřince. Zapékací mísu vymaž tukem, rozlož hrušky řeznou stranou nahoru, zalij sirupem, přidej rozmarýn a peč 20 minut.
Zdroj: svasniprojidlo.cz

Nech si chutnat!!!


Rozpečený camembert k vínu


SUROVINY:
250g camembert, 20g vlašských ořechů, 15g sušených brusinek, rozmarýn, 1 PL medu, celozrnná bageta

POSTUP:
Camembert polož na pečící papír a povrch nařízni do mřížky. Navrch sýra nasyp nahrubo nasekané ořechy a brusinky, přidej rozmarýn a dej rozpéct na 10 minut. Rozpečený camembert zakápni medem a podávej s plátky křupavé bagety a sklenkou dobrého vína.
Zdroj: svasniprojidlo.cz

Nech si chutnat!!!