SUROVINY:
česnek celá palice v celku, mrkev 200 g oloupaná, sůl vločková 0.5 lžičky, pomazánkové máslo 100 g, med 1 lžička, chilli sušené 2 špetky, citronová kůra strouhaná z 1 citronu, citronová šťáva 2 lžíce, olivový olej panenský na pokapání, křupavé chlebové placky nebo krekry či tyčinky k podávání.
POSTUP:
Česnek zabal do alobalu a peč v troubě při 180°C asi 20 minut doměkka (lze udělat i 2 dny předem např. při přípravě jiného jídla, ať nezapínáš troubu jen kvůli česneku). Nech vychladnout a 4 stroužky vymáčkni. Mezitím nastrouhej mrkev najemno, osol ji a dej na 15 minut odležet. Pak z ní vymačkej přebytečnou tekutinu a v misce ji smíchej s tradičním pomazánkovým máslem s rozetřeným upečeným česnekem, medem, chilli a citronovou kůrou i šťávou. Pokapej olivovým olejem. Doplň křupavými chlebovými plackami a podávej.
Zdroj: Apetitonline
Nech si chutnat!!!
Pórkový krém s citronovým olejem
SUROVINY:
1 větší pórek, 300 ml vody, 1 větší cibule, citronový olej, zeleninový bujón, olivový olej, sůl, pepř
POSTUP:
V hrnci rozehřej olivový olej, přidej nakrájenou cibuli a nech ji zesklovatět. Po chvilce vmíchej nakrájený pórek. Ten nech cca 3 minuty restovat a poté vše zalij vodou.
Přidej zeleninový bujón a vař do změknutí pórku. Nakonec polévku rozmixuj tyčovým mixérem na hladký krém a ochuť ji solí a pepřem.
Před podáváním polévku pokapej citronovým olejem, posyp nakrájeným pórkem a můžeš podávat.
Zdroj: cookingwithsusa
Nech si chutnat!!!
Krůtí nugetky v mandlové krustě
SUROVINY:
2 krůtí prsa, 2 bílky, 2 hrnky nahrubo pomletých mandlí, olivový olej, medová omáčka, hrubozrnná sůl
POSTUP:
Krůtí maso omyj a nakrájej na kousky. Takto připravené kousky namoč v rozšlehaných bílcích a poté v mletých mandlích. Obalené kousky naskládej vedle sebe na pečící papír, posyp je hrubozrnnou solí, zakápni olivovým olejem a peč v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova.
Podávej s medovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Zdroj: cookingwithsusa.blogspot.com
Nech si chutnat!!!
Bramborový salát s červenou řepou
SUROVINY:
4 velké brambory, velká červená řepa, 1 lžíce majonézy, 5 kyselých okurek, 1/2 hrnku uvařené cizrny, 1 červená cibule, sůl, pepř
POSTUP:
Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájej na kostičky. Brambory uvař ve slupce, nech je vychladnout, oloupej a nakrájej je také na kostičky.
Brambory i řepu nasyp do mísy, přidej majonézu, cizrnu, nakrájené kyselé okurky a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Salát ochuť solí, pepřem, vše pořádně promíchej a můžeš podávat.
Zdroj: cookingwithsusa.blogspot
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
300 g rýžové mouky, 220 g odtučněného tvarohu, 4 hrušky, 1 hrnek rostlinného mléka, 2 vejce, 150 ml rostlinného oleje, kokosový cukr (množství dle chuti), 1 balení kypřícího prášku, 1 lžíce skořice, špetka soli
POSTUP:
Ve velké míse smíchej tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici. Z bílků vyšlehej zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmíchej do těsta.
Těsto nalij do vymazané koláčové formy. Koláč nakonec rovnoměrně poklaď oloupanými hruškami a lehce je vtlač do těsta. Peč v troubě vyhřáté na 180°C cca 40-45 minut.
Zdroj: cookingwithsusa.blogspot
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
hrnek mléka, hrnek kokosového mléka, 170 g kvalitní tmavé čokolády (alespoň 70%), strouhaný kokos, strouhaná čokoláda vysokoprocentní, 120 ml kvalitního kořeněného rumu.
POSTUP:
Mléko a čokoládu zvolna rozehřejte v malém kastrolu, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr vmíchejte rum a podávejte. Nejlepší je se šlehačkou posypanou čokoládovými hoblinkami a kokosem..
Zdroj: kavarna.4home.cz
Nech si chutnat!!!