SUROVINY:
Na 4 porce: 2 PL Hery, 3 střední cibule nakrájené na malé měsíčky, 8 menších buřtíků, špetku majoránky, 3 cl rajčatové passaty, 2 cl černého piva, sůl a pepř
POSTUP:
Na pánvi nech pomalu karamelizovat cibulku, za stálého míchání jí pomalu opékej.
Asi po 10 minutách přidej buřtíky, aby se taky opekly.
Přidej majoránku, rajčatovou passatu a černé pivo a vše nech na mírném ohni probublávat a redukovat.
Když omáčka zhoustne, přidej trochu soli a pepře, celý obsah pánve překlop do zapékací misky a dej zapékat asi na 15 minut do trouby předehřáté na 200°C, aby se utvořila lehká krustička na povrchu.
Hotové buřty i s omáčkou servíruj v housce/s chlebem a pivem.
Zdroj: svasniprojidlo.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
Na 2 porce žebírek: 1 kg žebírek (vepřová špička), 1dcl cideru, 2 PL medu, 2 PL bílého vinného octa, 2 PL rajčatového protlaku, nasekaný stroužek česneku, špetku chilli, sůl
POSTUP:
Žebírka mezi kostmi nakrájej na jednotlivé kusy. V míse promíchej cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu.
Do ní nalož žebírka a nech je marinovat v lednici přes noc. Druhý den žebírka vyjmi z marinády, osol a nech je grilovat doměkka (případně dej péct do trouby na 200°C na plechu).
Během pečení průběžně potírej zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.
Hotová žebírka podávej s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.
Zdroj: svasniprojidlo.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
1 lžička mletého římského kmínu, 2 stroužky česneku, ½ KL sušeného oregana, šťáva z většího pomeranče, šťáva z 1 limetky, kůra z poloviny pomeranče a celé limetky, sůl, 1 PL olivového oleje, 1kg vepřové krkovice vcelku.
POSTUP:
V misce připrav marinádu: promíchej římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetkovou šťávu, olivový olej a trochu soli.
Do marinády přidej najemno nastrouhanou pomerančovou a limetkovou kůru.
Krkovici očisti, ze všech stran ji v marinádě vykoupej a maso i s marinádou přendej do zapékací misky.
Troubu zapni na 180°C a peč asi 4 hodiny, až se maso rozpadá.
Po dvou hodinách pečení ještě maso otoč, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.
Hotové maso vidličkou natrhej na vlákna, promíchej se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávej v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem.
Zdroj: svasniprojidlo.cz
Nech si chutnat!!!