Čistá lednice půl zdraví
Chladničky a mrazáky máme tendenci během běžných úklidů obvykle opomíjet. Přitom kvalita skladování čerstvých potravin je zcela zásadní pro jejich zdravotní nezávadnost. Alespoň jednou měsíčně proto lednici projdi a zkontroluj, co v ní máš. Na jaře jí pak dopřej pořádný úklid a vyskládej všechny potraviny, utři poličky i stěny. Pokud je potřeba, nech roztát námrazu. Mrazák ale rozmraz určitě. K čištění používej měkkou houbičku namočenou v jaru, na stěny pak můžeš použít speciální antibakteriální přípravky. Vystačíš si ale i s octem zředěným vodou. Nezapomeň vyčistit i odtokový kanálek a těsnění. Potraviny zpět skládej v čistých obalech. Vytvoř si také postup, podle kterého budeš různé typy potravin do lednice řadit. Mělo by platit, že produkty s blížícím se datem spotřeby posuneš dopředu, aby se po nich sáhlo co nejdřív.
TIP: Pokud chceš, aby lednice voněla, do zadní části umísti misku s trochou namleté kávy.