Fish & chips s celerovými hranolkami
SUROVINY:
1 celer, sůl, pepř, 700 g tresky, 140 g rýžové mouky, 1 l řepkového oleje, 210 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 250 ml světlého piva, 20 ml slunečnicového oleje, 150 g mraženého hrášku, 250 g bílého jogurtu, 1/2 hrsti čerstvé hladkolisté petržele, 1 citron.
POSTUP:
Celer oloupej, očisti a nakrájej na 1 cm plátky, ze kterých pak nakrájej hranolky. Vlož je na 3 minuty do vroucí vody. Sceď a přendej do mísy. Osol, opepři a promíchej s 20 ml oleje. Hranolky rozprostři na plech vyložený pečícím papírem a peč 25 minut v předehřáté troubě na 190°C. Tresku omyj a dobře osuš papírovou utěrkou. Naporcuj ji na 10 cm dlouhé kusy a osol. Do misky dej 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obal a dej stranou. Do hrnce vlij olej a rozpal ho na teplotu smažení. V misce smíchej zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchej na hladké těstíčko. Rybu v těstíčku obal a usmaž 3 minuty dozlatova. Po usmažení je dej na talíř s papírovým ubrouskem. Hrášek povař ve vroucí vodě 4 minuty. Slij, osol, opepři a vidličkou rozmačkej. V menší misce smíchej jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře umytého citronu. Rybu podávej rozprostřenou na hranolkách s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.
Zdroj: Albert.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
400 g fleků, 150 g sádla, 2 lžíce strouhanky, 300 g šunky, muškátový květ, sůl, pepř, 200 ml smetany ke šlehání, 4 vejce, 1 sklenice okurek, 1 snítka čerstvé petržele.
POSTUP:
Fleky uvař dle návodu na obalu. Pekáč vymaž lžící sádla a vysyp strouhankou. Šunku nakrájej na kostičky. Scezené fleky promíchej v míse se šunkou, zbytkem sádla, muškátovým květem, solí a pepřem. Dej do pekáče. Předpeč 10 minut v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím v misce prošlehej smetanu s vejci, osol a opepři. Vyndej pekáč z trouby, fleky zalij vaječnou směsí a 20 minut dopeč. Podávej posypané petrželkou a s kyselými okurkami.
Zdroj: Albert.cz
Nech si chutnat!!!
Batátové topinky s avokádem a vejci
SUROVINY:
2 větší sladké brambory, 2 lžíce olivového oleje, mořskou/himalájskou sůl, mletý černý pepř, mletou červenou papriku, 1 avokádo nebo tvarohovou pomazánku, 3 vejce uvařená natvrdo, zeleninu (rajčata, okurky, ředkvičku...)
POSTUP:
Troubu předehřej na 175˚C. Brambory nakrájej na silnější pásy a ulož je na plech vystlaný papírem na pečení.
Brambory potři olivovým olejem, osol a opepři. Peč 15–20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a upečené.
Avokádo oloupej a rozmačkej vidličkou nebo rozmixuj. Přidej sůl, pepř, mletou papriku a lžíci olivového oleje.
Brambory nech chvíli vychladnout a servíruj s avokádovou pomazánkou, uvařeným vejcem a zeleninou.
Zdroj: fitshaker.cz
Nech si chutnat!!!
Kuskus s rajčaty, bazalkou a mozzarellou
SUROVINY:
lžíci olivového oleje, 1½ hrnku nakrájených rajčat, ½ hrnku kuskusu, 3 lžíce najemno nakrájené bazalky či jiné bylinky, mořskou/himalájskou sůl, mletý černý pepř, 125 g nastrouhané mozzarelly
POSTUP:
Na pánvi zahřej olivový olej, přidej rajčata a dus 2 minuty, občas promíchej. Měly by mít konzistenci rajské omáčky. Přidej kuskus a 4–5 lžic vody, sniž teplotu na střední stupeň, občas promíchej. Vař, dokud není kuskus téměř hotový a nenasákne část rajčatové omáčky. Přimíchej nakrájenou bazalku, sůl, černý pepř. Promíchej, přidáme mozzarellu a necháme ji rozpustit na pánvi. Podávej s čerstvými bazalkovými lístky.
Zdroj: fitshaker.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
300 g brambor, 180 g cottage sýru, 10 g nasekaného kopru, 10 g másla, mořskou/himalájskou sůl, koření podle chuti.
POSTUP:
Brambory uvař a rozšťouchej. Vmíchej k nim cottage sýr, kopr a máslo. Dochuť podle chuti solí a pepřem.
Zdroj: fitshaker.cz
Nech si chutnat!!!