Recepty k vínu


Sýrové bochánky neboli bubble bread plněný sýrem


SUROVINY:
20 g droždí, 250 g vlažné vody, rovná lžička cukru, lžička fenyklových semínek, 200 g celozrnné špaldové mouky hladké, 200 g světlé mouky hladké, lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 150 g sýru feta, Máslo na potření, Semínka, bylinky a koření na posypání.
K podávání: Olivový olej, Mix čerstvých bylinek, Česnek.


POSTUP:
Droždí rozdrob do misky, přidejte cukr, zalij vlažnou vodou a promíchej. Nech 15 – 20 minut stát, dokud nezačne voda pěkně pěnit. Fenykl nasucho opeč na pánvi a pak přendej do hmoždíře. Nech zchladnout a roztluč. V zadělávací míse smíchej mouky, sůl, a fenykl. Mouku můžeš použít jen světlou, bochánky tak budou jemnější. Přilij rozkvašenou vodu, olej a zpracuj těsto. Nech těsto robota zadělávat asi 10 minut. Mísu s těstem zakryj fólií a nece 1,5 hodiny kynout. Sýr nakrájej na 20 kostiček. 150 g fety je cca 2/3 obvyklé velikosti bločku – mělo by jít dobře nakrájet množství 5×4 kostičky. Těsto překlop na pracovní plochu a krátce propracuj. Rozděl na 20 stejně velkých kousků. Z každého v dlaních utvoř placičku. Doprostřed vlož kousek sýrs a okraje spoj. Odkládej hotové bochánky stranou. Pečicí plech vylož pečicím papírem a doprostřed polož skleničku nebo mističku. Rozpusťte asi 3 lžíce másla. Do másla můžeš vmíchat prolisovaný česnek a najemno nakrájené bylinky. Každý bochánek potři máslem a posyp semínky nebo ozdob bylinkami. Bochánky skládej vedle sebe kolem obvodu skleničky. Skleničku před pečením vyndej. Peč při 175°C 40 – 45 minut. K podávání promíchej olivový olej s najemno nakrájenými bylinkami a česnekem.
Zdroj: zdravezivena.cz

Nech si chutnat!!!


Sušenky s uzeným masem a uzeným sýrem


SUROVINY:
250 g Hery, 80 g uzeného masa, 3/4 hrnku strouhaného parmazánu, hrnku tvrdého uzeného sýra, hrnek hladké mouky, pytlíku kypřícího prášku, lžička soli, 2 polévkové lžíce kysané smetany, 2 žloutky, lžička sušeného oregana, sušená rajčata.

POSTUP:
Předehřej troubu na 200°C. Smíchej mouku, kypřící prášek, sůl, parmazán, uzený sýr, oregano a Heru a nadrobno sušená rajčata. Přidej kysanou smetanu, žloutky a uzené maso nakrájené na drobno. Těsto nech odstát cca 15-30 minut a poté rukou tvaruj sušenky a pokládej je na plech s pečícím papírem. Cookies potři bílkem. Peč 15–17 minut. Nech vychladnout.
Zdroj: Pečení je radost

Nech si chutnat!!!


Slané tyčinky se slaninou


SUROVINY:
Na těsto: 500 g hladké mouky, sáček sušeného droždí, 2 lžičky soli, vejce, 200 ml vody, 90 g Hery.
Na náplň: hořčice na potření, 250 g anglické slaniny, hrubozrnná sůl, kmín, vejce na potření.


POSTUP:
Hladkou mouku, sušené droždí a sůl promíchej. Postupně přidej vejce, Heru a vodu. Těsto vypracuj dohladka a dejte odpočívat na teplé místo, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Hotové těsto vyválej a potři hořčicí. Nakrájej na proužky a na každý dej plátek slaniny (tak aby nepřesahoval přes okraje). Zamotej. Plech vylož pečicím papírem a rozprostři na něj tyčinky. Na 30 minut ještě přikryj utěrkou a nech vykynout. Před pečením ještě potři našlehaným vejcem a posyp hrubozrnnou solí a kmínem dle chuti. Peč ve vyhřáté troubě na 170°C cca 18 minut.
Zdroj: Pečení je radost.cz

Nech si chutnat!!!