SUROVINY:
10 lžiček zeleného sypaného čaje, 3 plátky sušených jablek, 1 celá skořice, 1 lžíce sušených brusinek, červený papír, 10 čajových filtrů, bílá nit.
POSTUP:
V míse smíchej čaj s nakrájenými jablky, nadrobno sekanou skořicí a nakrájenými brusinkami. Vystřihni srdce 5×5 cm. Přilož na dvouvrstvý čajový filtr a obšij jeho tvar. Před koncem cca 1,5 cm obstřihni kolem dokola tvar srdce, obrať naruby, naplň směsí a zašij. Nit nech 10 cm přečnívat a odstřihni. Vystřihni 10 srdcí z červené čtvrtky o velikosti 3 cm a přišij je na konec jako visačku. Čaje zalij horkou vodou 80°C a louhuj po dobu 3 minut.
Zdroj: Bella Rose
Nech si chutnat!!!
Tip na valentýnskou snídani na slano
Zdroj: Ai
Nech si chutnat!!!
Uzený losos s okurkovým salátem
SUROVINY:
uzený losos (plátky) 4 filety, salátová okurka 2 ks, zakysaná smetana 2 lžíce, créme fraîche 1 lžíce, nadrobno nakrájené bylinky (kopr, pažitka) 1–2 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř, čerstvý křen, nastrouhaný 20 g.
POSTUP:
Oloupané okurky nakrájej nebo naloupej škrabkou na co nejjemnější plátky, osol je a nech asi 15 minut stát. Pak slij přebytečnou tekutinu. Okurku promíchej s oběma druhy smetany, bylinkami a čerstvě namletým pepřem, podle chuti osol. Salát rozděl na talíře, navrch polož filet lososa.
Zdroj: PrimaFresh.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
1 cibule, 10 stroužků česneku, 1/4 celeru, 1 svazek chřestu, 3 cukety, 3/4 l zeleninového vývaru, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1 a 1/2 šálku hladké mouky, 1 lžičku tymiánu, 3 bobkové listy, svazek petržele, pár stonků koriandru, 2 šálky kokosového mléka, sůl, pepř, kokosový olej, toastový chléb.
POSTUP:
Česnek a cibuli nakrájej najemno. Ve hrnci rozpal kokosový olej a cibulku a česnek osmahni. Cukety, celer a chřest nakrájej na kousky velké asi 1 cm a přidej je do hrnce (několik plátků cukety nebo pár hlaviček chřestu si nech na ozdobení). Chvilku podus, zalij vývarem a vař asi 45 minut, dokud zelenina není měkká. Petrželku nasekej a přidej do hrnce spolu se solí a pepřem podle chuti. Povař ještě 5 minut. Po odstavení polévku dohladka rozmixuj a vmíchej kokosové mléko nebo kokosovou smetanu. Podávej s opečenými toasty, které můžeš vykrájet formičkami na perníčky.
Zdroj: HomeBydleni.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
čerstvý losos bez kůže 500 g, menší červená cibule 1 ks, žlutá paprika 1 ks, malé kapary 1 lžíce, extra panenský olivový olej 1 lžíce, šťáva z 1 citronu, čerstvý kopr, mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, opečené krajíčky křupavého chleba na podávání.
POSTUP:
Lososa, cibuli a papriku nakrájej na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší. Dej je do mísy, přidej kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a černý pepř a promíchej. Ochutnej, případně dochuť a nec 5 minut rozležet. Podávej s křupavým chlebem. Chceš-li podávat tatarák elegantně, natlač ho do kovové formičky (formičky z jiných materiálů je třeba mírně potřít olivovým olejem) a vyklop na talíř.
Zdroj: PrimaFresh.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
3 granátová jablka, krupicový cukr, láhev šampaňského, limetky na zdobení.
POSTUP:
Granátová jablka rozřízni na polovinu a odděl jadérka – obrať je řezem dolů a vařečkou vytluč všechna jadérka ven. Jadérka rozmixuj a propasíruj přes sítko. Šťávu nalij do ¼ sklenice, zbytek dolij šampaňským. Ozdob podle vkusu jadérky nebo plátky limetky.
Zdroj: zzz
Nech si chutnat!!!
Pečené kuře se šampaňským
SUROVINY:
kuřecí prsa s kostí a kůží 4 ks, cibule nakrájená na klínky 2 ks, šampaňské 250 ml, vločková sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvý tymián.
POSTUP:
Nejprve nech rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete udělej zářez a vlož do něj klínek cibule. Zbytek cibule rozprostři do menšího pekáčku. Vlož kuřecí prsa a polij je šampaňským. Ochuť solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Vlož pekáček pod gril a griluj kůží nahoru 5 minut. Troubu přepni na horní a dolní pečení a teplotu uprav na 220˚C, kuře polej vypečenou šťávou. Peč 30-40 minut a průběžně podlévej. Po vyndání z trouby nech maso pár minut odpočívat. Kuře servíruj polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo kaše z pastiňáku a mrkve a brambor.
Zdroj: PrimaFresh
Nech si chutnat!!!
Valentýnská čokoládová bábovka s granátovými jablky
SUROVINY:
3 vejce, 250 g třtinového cukru, 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť, 120 g bílého jogurtu, 250 g polohrubé mouky, 50 g holandského kakaa, 1 lžička jedlé sody. Na ozdobení: 150 g smetany ke šlehání, 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa, granátové jablko.
POSTUP:
Do mísy vyklepni vejce a přidej cukr. Šlehej na vysoké otáčky, dokud nebudeš mít krémovou světlou směs. Přidej rozpuštěnou Heru, bílý jogurt a promíchej. Ve vedlejší misce smíchej mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchej do tekuté směsi. Umíchej hladké těsto. Formu vymaž Herou a vysypej polohrubou moukou. Vlij do ní těsto a vlož do trouby. Peč 40 min při 180°C. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechej asi 15 minut vychladnout a vyklop. Na plotně si v hrnci přiveď k varu smetanu. Až začne vařit, stáhni z plotny. Nalámej do smetany čokoládu a nech pět minut. Rozmíchej metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou poliješ celou bábovku. Z granátového jablka vyloupej červená zrníčka a těmi bábovku posyp. Můžeš ji ještě ozdobit čerstvým ovocem – malinami, jahodami, borůvkami. Sušeným ovocem...
Zdroj: BohyněKuchyně.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
12 rýžových chlebíčků bez příchutě, 150 g bílé čokolády, 2 lžičky rostlinného tuku Omega, 1 hrst lyofilizovaných malin
POSTUP:
Z chlebíčků opatrně vykroj srdce pomocí vykrajovátka. Nad vodní lázní rozpusť čokoládu spolu s tukem. Třetinu bílé polevy dej do cukrářského pytlíku s milimetrovým otvorem. Maliny rozdrťte na prach a pár nech stranou na ozdobu. Zbytek čokoládové polevy obarvi pomocí malinového prachu. Půlku rýžových srdíček namoč do růžové polevy. Nech lehce okapat a přendej na plech opatřený pečícím papírem. Plech přendej do lednice a nech polevu pár minut zaschnout. Lehce zaschlá srdíčka dozdob bílou polevou. Srdíčka nech úplně zaschnout v lednici. Chlebíčky uchovávej v plechové krabičce s co nejmenším přístupem vzduchu.
Zdroj: Albert.cz
Nech si chutnat!!!