Grilovaný Sedlčanský s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou
SUROVINY:
Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou 1 balení, sušené višně 200 g, vlašské ořechy 100 g, červené víno 200 ml, hnědý cukr 2 lžíce, bazalka 4 větvičky, olivový olej 4 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl
POSTUP:
Višně nasyp do kastrůlku, zasyp cukrem, zalij vínem a zvol dus asi 20 minut. Přidej švestkovou omáčku a dus dál do zhoustnutí.
V sekáčku rozsekej najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potři hermelíny.
Zabal je do alobalu a griluj z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opraž zbylé ořechy na pánvi.
Hermelíny podávej s dušenými višněmi a opečenými ořechy.
Zdroj: SAVENCIA
Nech si chutnat!!!
Sýrová placka s bílým vínem
SUROVINY:
250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 125 ml Ryzlinku, 125 ml olivového oleje, 200 g nastrouhaného sýra (gouda nebo ementál), sůl, pepř, Čerstvé bylinky na ozdobu
POSTUP:
Ve velké míse smíchej mouku s práškem do pečiva. Přidej bílé víno, olivový olej a nastrouhaný sýr. Osol, opepři a vypracuj hladké těsto.
Těsto rozprostři na pečicí papír na plechu a uhlaď do kruhu. Peč v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut, dokud placka nezíská zlatavou barvu.
Před podáváním ozdob čerstvými bylinkami. Skvěle se hodí k večernímu posezení s láhví bílého ryzlinku.
Zdroj: sudovka.cz
Nech si chutnat!!!
Míchaný salát s růžovým vínem (vinaigrette)
SUROVINY:
150 ml moravského růžového vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce medu, sůl, čerstvě mletý černý pepř, směs čerstvých salátů (rukola, špenát, ledový salát), 200 g čerstvých jahod, 100 g kozího sýra, pinie.
POSTUP:
Ve sklenici promíchej růžové víno, olivový olej, med, sůl a pepř, dokud nevznikne homogenní vinaigrette.
Na talíři aranžuj směs čerstvých salátů, přidej na čtvrtiny nakrájené jahody a rozdrobený kozí sýr.
Salát pokapej připraveným vinaigrette a posyp opraženými piniovými oříšky.
Zdroj: sudovka.cz
Nech si chutnat!!!