Horká čokoláda zahřeje i na duši


Mátová horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, lístky máty, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička mátového extraktu/likéru.

POSTUP:
Utři mátové lístky a dej k mléku. Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej mátový extrakt/likér. Ozdobit můžeš mátovými lístky a mátovou čokoládou.
Zdroj obrázku: Diastyl.cz

Nech si chutnat!!!


Pomerančová horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička pomerančového likéru nebo 1/2 lžičky pomerančové kůry + 1/2 lžičky třtinového cukru, kolečko pomeranče.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej pomerančový likér nebo směs třtinového cukru s kůrou. Ozdobit můžeš kolečkem pomeranče. Krásné je použití dvou koleček a to klasického pomeranče a červeného pomeranče.
Zdroj obrázku: Albert.cz

Nech si chutnat!!!


Mandlová horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml mandlového mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička třtinového cukru, drcené mandle.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej cukr a drcené mandle.
Zdroj obrázku: Tukap.cz

Nech si chutnat!!!


Aztécká horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, 1/2 lžičky skořice, 1/4 cayenského pepře.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej skořici a pepř.
Zdroj obrázku: Recepty.cz

Nech si chutnat!!!


Bílá levandulová horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané bílé čokolády, lžička levandulového extraktu.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej levandulový extrakt. Ozdobit můžeš snítky levandule.
Zdroj obrázku: blondieishatkitchen.com

Nech si chutnat!!!


Čokoládová horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička čokoládového likéru, lžička strouhané oblíbené čokolády na zdobení.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej likér. Ozdobit můžeš strouhanou čokoládou.
Zdroj obrázku: Le Chocolat

Nech si chutnat!!!


Luxusní horká čokoláda


SUROVINY:
70 ml smetany, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, kardamon.

POSTUP:
Na vodní lázni ohřej smetanu. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit ve smetaně teplé kolem 70°C. Nalij do šálku. Přidej koření.
Zdroj obrázku: LeChocolat

Nech si chutnat!!!