SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, lístky máty, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička mátového extraktu/likéru.
POSTUP:
Utři mátové lístky a dej k mléku. Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej mátový extrakt/likér. Ozdobit můžeš mátovými lístky a mátovou čokoládou.
Zdroj obrázku: Diastyl.cz
Nech si chutnat!!!
Pomerančová horká čokoláda
SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička pomerančového likéru nebo 1/2 lžičky pomerančové kůry + 1/2 lžičky třtinového cukru, kolečko pomeranče.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej pomerančový likér nebo směs třtinového cukru s kůrou. Ozdobit můžeš kolečkem pomeranče. Krásné je použití dvou koleček a to klasického pomeranče a červeného pomeranče.
Zdroj obrázku: Albert.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
70 ml mandlového mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička třtinového cukru, drcené mandle.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej cukr a drcené mandle.
Zdroj obrázku: Tukap.cz
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, 1/2 lžičky skořice, 1/4 cayenského pepře.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej skořici a pepř.
Zdroj obrázku: Recepty.cz
Nech si chutnat!!!
Bílá levandulová horká čokoláda
SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané bílé čokolády, lžička levandulového extraktu.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej levandulový extrakt. Ozdobit můžeš snítky levandule.
Zdroj obrázku: blondieishatkitchen.com
Nech si chutnat!!!
Čokoládová horká čokoláda
SUROVINY:
70 ml plnotučného mléka, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, lžička čokoládového likéru, lžička strouhané oblíbené čokolády na zdobení.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej mléko. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej likér. Ozdobit můžeš strouhanou čokoládou.
Zdroj obrázku: Le Chocolat
Nech si chutnat!!!
SUROVINY:
70 ml smetany, 4 lžíce nastrouhané vysokoprocentní čokolády, kardamon.
POSTUP:
Na vodní lázni ohřej smetanu. Ztlum plamen a vsyp nasekanou čokoládu. Míchej dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevař, měla by se rozpustit ve smetaně teplé kolem 70°C. Nalij do šálku.
Přidej koření.
Zdroj obrázku: LeChocolat
Nech si chutnat!!!