Janička Bludička má narozeniny

Narozeninové menu:


Duhový dort pro Janičku


SUROVINY:
500 ml mléka, 12 bílků, 2 lžičky vanilkového extraktu, 670 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku, 770 g krupicového cukru, 340 g másla, 4 hrsti cukrářského zdobení. Na krém: 400 g másla, 300 g moučkového cukru, 1 kg polotučného tvarohu, růžová potravinářská barva.
POSTUP:
Troubu předehřej na 175°C. Všechny ingredience (kromě těch na krém) si rozděl na poloviny. První dej na jednu stranu pracovní plochy a odebírej z ní: nejprve smíchej mléko, bílky a extrakt a lehce našlehej. Pak ze stejné půlky zpracuj mouku, kypřící prášek a cukr a vše smíchej, pak přidej máslo a spoj do vlhké drobenky. K ní vlij mléčnou směs a ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehej. Vzniklé těsto rozděl do dvou kulatých dortových forem o průměru 20 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Do každé formy vsyp hrst cukrářského zdobení a dej péct asi na 35 min nebo dokud těsto neulpívá na zapíchnuté špejli. Nech 10 min zchladnout ve formě, pak vyklop. Postup zopakuj s druhou polovinou přísad pro získání celkem čtyř dortových korpusů. Udělej krém. Máslo s cukrem šlehej elektrickým šlehačem asi 7 minut do krémova. Přidej tvaroh a šlehej dalších 7 min. Krém rozděl do dvou misek, obsah jedné obarvi potravinářskou barvou dorůžova. Korpusy vyskládej vedle sebe, seřízni jim vršky a všechny potři částí bílého krému (musí zbýt na vršek a horní část boků). Vyskládej je na sebe a dort do dvou třetin potři růžovým krémem. Zbytek patří bílému, stejně jako vršek. Dort dej na 30 min chladit. Ozdob motýly a podávej.
Zdroj: Albert.cz

Krásné narozeniny!!!