Anežka má narozeniny

Narozeninové menu:


Andělský dort pro Anežku


SUROVINY:
12 bílků pokojové teploty, 1 lžička prášku do pečiva, 270 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g hladké mouky, 50 g kokosu, 100 g čerstvých malin.
Na malinovou náplň: 700 g čerstvých nebo rozmrazených malin, 30 g moučkového cukru.
Na sněhový krém: 60 ml vody, 220 g krupicového cukru, 3 bílky, 2 lžíce domácího vani vanilkového cukru.

POSTUP:
Předehřej troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehej tuhý sníh a postupně přidej krupicový a vanilkový cukr. Vmíchej mouku dvakrát prosetou - potřetí do mísy. Těsto rozděl na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé z nich dej skleničku. Lehce uhlaď povrch těsta a upeč 30 min. Ještě teplé je nutné obrátit vzhůru nohama, nech vychladnout. Korpusy vyklop z forem a každý opatrně rozkroj na 2 placky. Všechny - kromě poslední - postupně potři malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. Dej se do sněhového krému: vodu nalij do hrnce, rozmíchej v ní cukr a za stálého míchání přiveď k varu. Vař na malém ohni 3 minuty. Ze 3 bílků ušlehej ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidej svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehej v tuhý sníh. Krémem potři dort, posypej kokosem a ozdob čerstvými malinami.
Zdroj: Albert.cz

Krásné narozeniny!!!